Het gebruik van koolstofweefsel

Je zult het misschien niet verwachten, maar koolstofweefsel wordt gebruikt voor verschillende producten en materialen. Het zit bijvoorbeeld in sport materialen en orthopedische onderdelen. Terwijl je bij dit product toch sneller denkt aan model bouw of auto onderdelen. Hieraan zie je dat koolstofweefsel een zeer geschikt materiaal is voor diverse producten.

Wat koolstofweefsel zo geschikt maakt
Wanneer je leest dat koolstofweefsel ook bij het produceren van orthopedische onderdelen wordt gebruikt, dan zul je je vast afvragen waardoor dat komt. Vooral als het in contrast staat met auto onderdelen. Er zit hier namelijk een groot verschil tussen. Toch is het ergens ook wel te verklaren dat het voor beide doelgroepen gebruikt kan worden. Koolstofweefsel beschikt namelijk over een hoge treksterkte. Hierdoor kan er veel druk op het weefsel komen te staan zonder dat het kapot gaat, dit wordt mede voorkomen door de hoge stijfheid. Voor zowel auto onderdelen als orthopedische producten is het van belang dat er niet te veel gewicht aan het product wordt toegevoegd. Koolstofweefsel is daardoor ook hiervoor geschikt, het heeft een zeer laag gewicht. Andere voordelen van dit materiaal zijn dat het elektrisch geleidend is, een lage uitzettingscoëfficiënt heeft en dat het bestand is tegen hoge temperaturen. 

Composieten industrie
 Eigenlijk is koolstofweefsel vooral in trek in de composieten industrie. Deze industrie is namelijk gericht op lichte, sterke en vooral duurzame constructies. Koolstofweefsel doet volledig aan deze eisen en is ook in verschillende maten en soorten verkrijgbaar, waardoor je zelfs een design uitstraling kunt geven aan duurzame producten.