Internet marketeer

Internet marketeer

Het leven van een internet marketeer

Het leven van een internet marketeer is super veelzijdig. Het ene moment ben ik bezig met het optimaliseren van een website zodat deze goed gevonden kan worden in een zoekmachine, het andere moment kijk ik naar de sociale media kanalen van een bedrijf en kijk ik wat ik daarvoor kan betekenen. Benieuwd waar ik nu mee bezig ben?

Internet marketeerWebsite optimalisatie

Anno de 21e eeuw is het ondenkbaar om niet aanwezig te zijn op het internet. Veel bedrijven en organisaties vinden het alleen moeilijk om hun website te vullen met scherpe teksten. Daar help ik als internet marketeer bij! Momenteel ben ik bezig met het optimaliseren van een website van de overheid. Daarbij kijk ik goed naar de titels, tekst én afbeeldingen om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk vindbaar wordt via een zoekmachine. Deze werken met geheime algoritmes waardoor het moeilijk kan zijn om bovenaan te komen, terwijl dat wél belangrijk is zodat mensen de juiste informatie snel kunnen vinden.

Sociale media

Daarnaast vul ik mijn dagen nu met het bedenken van een sociale media campagne voor een andere opdrachtgever. Er is mij gevraagd om een strategie te ontwikkelen voor het plaatsen van advertenties op Facebook. Om de juiste doelgroep te bereiken en dus zoveel mogelijk uit het geldbedrag wat je investeert te halen, is het erg belangrijk dat een internet marketeer meekijkt met hoe je dit het beste doet.

Webshop

Tot slot ben ik nu druk met het optimaliseren van een webshop. Ik denk na over de structuur én over de productteksten. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk te verkopen, dus daar help ik een handje bij!