Waarom beton cire

Beton cire is iets uit het frans, het geeft een stoere wilde look aan bijvoorbeeld je badkamer of zolder. De look kan wel verschillen per hoe je het aanbrengt en hoe glad het wordt gemaakt daarna. Hoe gladder je het maakt, hoe minder stoer de look van de aangebrachte beton cire wordt. Een hele nieuwe look, iets wat je niet gewend bent maar wel leuk kan zijn voor de verandering. Heb je ooit gedacht aan aanbrengen beton cire? En weet je ook wat de oorsprong ervan is? Hier lees je waarom je zou willen kiezen voor iets als beton cire en waar het allemaal vandaan komt.

Oorsprong

Beton cire is bekend omdat het op bijna alle ondergronden mogelijk is. Dat betekent dat de kans erg groot is dat ook jij beton cire kan aanleggen voor één van je kamers, waar wacht je dan nog op? Beton cire is niet zomaar ergens opgedoken, het komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd toen ook op allerlei ondergronden aangebracht en werd gebruikt voor veel soorten kamers. Volgens diverse bronnen deden de romeinen al aan aanbrengen beton cire, het was sinds vroeger al een enorm belangrijk techniek die vele voordelen met zich meebrengt, deze voordelen zullen in de volgende alinea besproken worden.

Gaan voor beton cire

Met beton cire heb je veel mogelijkheden. Het is mogelijk op veel standaard gebruikte ondergronden en ook de look die het geeft kan op veel manieren bewerkt worden, precies zoals gewenst. Het is ook erg bekend omdat het zeer sterk en waterbestendig is, met impregneermiddel kan je al deze voordelen compleet uitbaten. Houd er wel rekening mee dat het niet voor altijd kan blijven en ook niet lang nat mag blijven, ook al is het zo waterbestendig. Dit kan negatieve gevolgen met zich meebrengen op de door jou of door een professional gecreëerde look, je zou het aanbrengen beton cire niet opnieuw willen (laten) doen natuurlijk.